Værd at vide

00-TembaSafari (7)

Værd at vide om Sydafrika

Areal
1.219.192 km²

Beliggenhed
Sydafrika består af 9 provinser, og Temba Safari er beliggende i Limpopo provinsen, ca. 850 m over havets overflade.

Hovedstad
Pretoria, Bloemfontein og Cape Town.

Indbyggertal
46.000.000, fordelt på 77% sorte, 10% hvide, 8% farvede og 2,5% indere/asiatere.

Citat-01

Klimaet er subtropisk
I Sydafrika er det sommer fra november til marts og vinter fra juni til august. Området omkring Cape Town nyder godt af et Middelhavsklima, mens temperaturerne længere nordpå kan nå op på 40 grader.

I området omkring Temba Safari kan der blive meget varmt, men da luftfugtigheden er lav, føles varmen behagelig.
Himlen er som regel blå, og når det regner, øser det ned en time eller to, og derefter er himlen blå igen – og luften dejligt frisk.

Klima tabel Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Nedbør (mm) 80 50 50     10 10     50 80 80
Nedbørsdage 5 3 3             3 5 5
Temperatur, dag 32 30 27 27 25 23 23 25 27 27 30 32
Temperatur, nat 20 20 18 15 12 8 8 12 15 18 20 20
Solskinstimer 403 364 403 360 372 330 341 372 360 403 390 403

Online vejrudsigt i Ellisras/Lephalale (nærmeste storby, 70 km fra Temba Safari) – KLIK

Den afrikanske natur
Afrika er Afrika, så når vi skriver, at du kan bevæge dit frit omkring på Temba Safari, betyder det, at du kan bevæge dig frit omkring, som man nu gør det i Afrika – ikke som man gør det i en dansk plantage. I Afrika skal man fx vide, at der kan gemme sig slanger under krat og buske. Og selvom Temba Safari er hegnet ind, kan der en sjælden gang slippe en gepard ind om natten, men den vil være meget sky og fortrække, når den opdager, at den er kommet for tæt på mennesker.

Rejsegarantifonden
Temba Safari er et danskejet sydafrikansk selskab, og kan derfor ikke registreres i Rejsegarantifonden. Vores gæster har mulighed for at købe flybilletterne direkte hos et flyselskab, der er registreret i Rejsegarantifonden, og tilkøbe en konkursforsikring til flybilletterne, samtidig med at billetterne købes. Herudover tilbyder vi betaling af rejsens restbeløb, når der tjekkes ud fra Temba Safari. På den måde er alle udeståender sikret.
Hvis der er den mindste tvivl om ovenstående, beder vi dig kontakte os for yderligere oplysninger.

Visum
Visum med varighed af 90 dage fås ved ankomsten. Dette gælder for såvel turist- som forretningsrejser mod forevisning af en gyldig returbillet.
Der skal være mindst to blanke sider i passet til formålet.
Derudover skal passet være gyldigt 6 måneder ud over opholdet. Visum er forenklet til et stempel i passet, og det foretages når man går igennem paskontrollen.

Forældre, som rejser med børn under 18 år
De sydafrikanske myndigheder vil pr. 1. juni 2015 kræve, at man som rejsende med børn under 18 år til/fra Sydafrika medbringer barnets originale fødsels-/dåbsattest. Attesten skal være oversat til engelsk og påført en Apostille (officielt godkendelsesstempel).

For nærmere information bedes du kontakte Borgerservice i din kommune, som kan oplyse dig om det er dem eller Udenrigsministeriet, der forestår oversættelse og godkendelse af attesten.

Bemærk ligeledes, at hvis du rejser alene som forælder med børn kræves yderligere dokumentation, ligesom rejsende med børn, som ikke er egne biologiske børn, skal medbringe særlig dokumentation vedrørende dette. Også denne dokumentation skal være oversat til engelsk og påført en Apostille.

For nærmere information om disse dokumentationskrav kontaktes ligeledes Borgerservice.

Vær opmærksom på, at udarbejdelse og godkendelse af sådanne attester kan tage op til flere uger, hvorfor vi skal opfordre dig til at kontakte Borgerservice snarest muligt.

Formålet med disse skærpede dokumentationskrav er at bekæmpe menneskehandel, hvor børn er involveret. Bemærk, at kravet om at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest gælder ved såvel ind- som udrejse samt ved transit i Sydafrika. Undlader man at medbringe barnets fødsels-/dåbsattest nægtes man indrejse i Sydafrika, ligesom man vil blive afvist ved check-in.

Religion
Kristendom, Islam, Hinduisme, Jødedom samt et væld af stammereligioner.

Sprog
Engelsk, Afrikaans, isiNdebele, isiXhosa, isiZulu, Sepedi, Sesotho, Setswana, Siswati, Tshivenda og Xitsonga.
Engelsk er de fleste sydafrikaneres første sprog og modersmål.

Valuta
Zouth African Rand (ZAR), i daglig tale Rand. Se fx www.valutakurser.dk.

100 ZAR svarer stort set til 45 DKK. Det anbefales altid at have et mindre beløb kontanter på sig, derudover kan kreditkort såsom VISA, Diners og Mastercard stort set benyttes i hele landet – også på Temba Safari.

Kredit- eller betalingskort
Hvis du planlægger at bruge dit kredit- eller betalingskort i Sydafrika, skal du huske at undersøge betalingsmaksimum med bank- eller kortudsteder inden du tager af sted. Der er betalingsbegrænsninger for brug i udlandet på de fleste kort – ikke mindst for brug uden for Europa.

Tidsforskel
Når vi har sommertid i Danmark, er der ingen tidsforskel. I normaltiden er Sydafrika en time foran dansk tid.

Lokale specialiteter
I Sydafrika spiser man godt og meget! I området omkring Temba er der rig mulighed for at afprøve lokale specialiteter. ”Pap” er fast grød lavet af majsmel, som nydes af de lokale morgen og aften, ”biltong” er tørret og saltet kød af alt fra antilope til struds og “chilibites” der er en snack lavet af lutftørrede kødstrimler med chili. Desuden anbefales landets mange eksotiske frugter som eksempelvis mango og papaya, der smager meget anderledes i friskplukket, solmodnet udgave end de importerede, vi er vant til.

Safaritøj
Køb dit safaritøj på Temba Safari. Vi sælger dansk kvalitetstøj til afrikanske priser.
Du kan vælge imellem flere typer bukser, skjorter og t-shirts.

Vores vand
Du kan roligt drikke vandet på Temba Safari Lodge, for det er det reneste grundvand fra vores egen boring, og der er ingen risiko for sygdomme.

Drikkepenge
Det er en god idé at give drikkepenge i Sydafrika, idet de ikke altid bliver tilføjet regningen automatisk.

Drikkepenge på Temba Safari
Lønningerne i Sydafrika er så lave, at drikkepenge er en nødvendighed for at brødføde sig selv og familien. Vi vil derfor være taknemmelige, hvis I inden afrejse fra Temba Safari giver Estie drikkepenge, herefter sørger han for at alle på lodgen får deres ligelige andel. Det er ikke usædvanligt at vores gæster giver ZAR 1.000-2.000 pr. værelse, hvis de har været tilfredse med opholdet.

Drikkepenge ved jagt
Det er helt normalt i at give trekkere eller skinnere ekstra drikkepenge for en god indsats, uanset om det er på en af jagterne eller det er ved et stort arbejde med trofæet bagefter. Ekstra drikkepenge kan fx være en pakke cigaretter eller ZAR 5-20.
De professionelle jægere (PH’ere) får normalt også drikkepenge, når ugen er gået, og beløbet afhænger naturligvis af, hvor tilfreds du har været, men det vil typisk ligge omkring ZAR 800-1.000.

Vaccinationer
Da Temba Safari Lodge ligger i et malariafrit område, er vaccinationerne begrænset til:
Difteri-tetanus (Stivkrampe)
Hepatitis A (Smitsom leverbetændelse type A)
Dog anbefaler vi altid, at du kontakter din egen læge inden afrejse for at få foretaget de nødvendige vaccinationer og for at få råd, vejledning og opdateret vaccinationsinformation.

Se mere om rejser og vaccinationer hos seruminstituttet: www.ssi.dk

Siden på Engelsk
Tænd/sluk for musik

Hent Brochure

Marken, Sydafrika
Skyet
Skyet
11°C
Mere detaljeret...